Облік і аудит розрахунків підприємства з робітниками по заробітній платі
7

Метою бакалаврської роботи являється розгляд теоретичних положень, які визначають порядок обліку і аудиту розрахунків підприємства з робітниками по заробітній платі та на прикладі конкретного підприємства.

Предметом даної дипломної роботи є сукупність теоретичних положень побудови обліку та аудиту розрахунків підприємства з робітниками по заробітній платі.

При написанні бакалаврської роботи слідує вирішити такі завдання:

- розглянути економічну сутність заробітної плати;

- охарактеризувати системи, форми та види оплати праці на підприємстві;

- розглянути нормативно – законодавчу базу розрахунків з робітниками по заробітній платі;

- дати загальну характеристику діяльності підприємства;

- охарактеризувати документування господарських операцій з обліку підприємства по заробітній платі;

- показати як організований синтетичний та аналітичний облік розрахунків підприємства з працівниками по заробітній платі;

- провести аудит на підприємстві пов'язаний з обліком розрахунків по заробітній платі.

Об’єктом досліджень є система обліку та аудиту розрахунків підприємства з робітниками по заробітній платі на ДП «Ніжинський лісгосп»

Інформаційною базою бакалаврської роботи є фінансова звітність ДП «Ніжинський лісгосп» та нормативно-правові акти, що регулюють облік та аудит розрахунків підприємства по заробітній платі.

В роботі використовувалися нормативно-правові документи України, праці відомих українських та закордонних фахівців, а також публікації в спеціалізованих періодичних виданнях.

За об’ємом робота містить 99 сторінок, проілюстрована 3 рисунками, містить 15 таблиць та 11 додатків, список використаної літератури включає 67 літературних джерела.