Облік і аналіз готової продукції та її реалізації на підприємстві
93

Рис.2.15 Облік валових доходів і валових витрат

Для зручності роботи з планом рахунків передбачено додаткові функціональні можливості, що до зволяють проводити аналіз рахунка за датами і субконто, відкрити оборотно-сальдову відомість рахунка або Головну книгу.

У цій конфігурації реалізовано широкі можливості накопичення, аналізу і розподілу витрат за різними видами діяльності підприємства з наступним одержанням їх фактичної собівартості. Витрати по підприємству накопичуються в розрізі видів діяльності, підрозділів і видів витрат.

Закриття рахунків допоміжного виробництва у конфігурації виконує спеціальний документ «Роз приділення витрат».

Роботи і послуги, виконані допоміжними виробництвами, протягом року відносяться на рахунки їх споживачів за плановою собівартістю одиниці робіт і послуг, а наприкінці року визначається фактична собівартість робіт і послуг цих виробництв. У конфігурації реалізовано облік допоміжних і переробних виробництв із можливістю аналізу витрат і за допоміжним виробництвом, і за підрозділом, для якого виконувалися роботи.

У конфігурації реалізовано облік готової продукції, який протягом усього виробничого циклу ведеться в планових цінах. Реалізовано облік роботи автотранспорту, обробку шляхових листів з можливістю розрахунку норми списання палива, обліку переміщень і списання ПММ, розрахунку зарплати водіїв і помічників. Автоматизовано оперативний облік залишків палива, виписаного на конкретного водія, і всього по складу ПММ.