Вплив гірничого виробництва на навколишнє середовище
63

ВИСНОВКИ

 

 

 

Як видно з даних таблиці найбільша кількість викидів забруднюючих речовин виділяється при проведенні бурових та підривних робіт з закладенням вибухівки. Як ми знаємо, вибухівку краще закладу вати 3 класу небезпечності (на гелівій основі).

При розробці заходів щодо охорони атмосфери на всіх промислових підприємствах  установлюють чи визначають:

-джерела забруднення атмосфери, склад і кількість промислових викидів, рівні забруднення приземного шару повітря в зонах розсіювання викидів;

-ГДВ шкідливих речовин в атмосферу кожним джерелом і підприємством у цілому;

-основні технічні рішення по скороченню промислових викидів окремими джерелами і повний перелік заходів щодо охорони атмосфери, здійснення яких забезпечить ГДВ для кожного джерела і санітарні норми забруднення приземного шару в розташуванні підприємства;

-план-графік заходів щодо охорони атмосфери;

-необхідна кількість пиловловлень і газоочисного устаткування, капітальні вкладення і поточні витрати на реалізацію заходів щодо охорони атмосфери для кожного джерела і підприємства в цілому.

Способи і заходи щодо охорони повітряного басейну. Як уже відзначалося, при підземній розробці корисних копалин виділяються тверді (пил) і газоподібні шкідливі речовини. Відповідно заходи розділяються на понижуючі газовиділення.

Заходи, що знижують пиловиділення, розділяються на дві групи, що забезпечують:

  зниження утворення пилу і запиленості повітря при різних технологічних процесах;