Оцінка впливу діяльності підприємства на навколишнє середовище
27

При переробленні і видобутку даного виробничого ресурсу утворюються різного роду відходи, які потрібно розміщувати у спеціально Згідно до постанови Кабінету Міністрів України № 1218, ліміти на утворення та розміщення відходів на 2006 рік ВАТ ГППК «Іршанський» вказано в (таблиці 2.2.)

 

 

РОЗДІЛ 3. Екологічна характеристика об’єкту та дослідження стану забруднення довкілля

3.1. Екологічна характеристика об’єкту

 

 

Перш за все, при веденні гірничих робіт в повітряне середовище потрапляє значна кількість мінерального пилу. Цей процес відбувається вже при геологорозвідувальних роботах, коли пробурюється перша свердловина і продовжується по всій технологічній лінії гірничо рудного виробництва. Особливо потужні викиди пилу до атмосфери потрапляють під час масових вибухів. Підраховано, що при середніх за розмірами вибухах на рудних кар'єрах у повітря одноразово викидається, при чому на значну висоту, до 100-200 т пилу. Найбільш інтенсивним джерелом забруднення повітря мінеральним пилом є відкрита розробка родовищ корисних копалин, що характерно і для досліджуваного регіону. Завантаження сухої гірської маси, транспортування її в кар’єрі і на зовнішні відвали автотранспортними засобами супроводжується значним пилоутворенням. До 70-90% всього пилу, що виділяться в кар’єрах та на відвалах, припадає на автомобільні шляхи зі щебенево- гравійним покриттям[2].             

Таким чином згідно дозволу № 180180 "на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення " видано ВАТ " Гірничо- переробне виробниче підприємство кварцитів "