Специфіка роботи фахівців з паблік рілейшнз у бізнесі
23

Будь-яка організація (підприємство), у своїй діяльності керується певними цілями і стратегією досягнення цих цілей. На рівні управління підприємством стратегія ефективності ПР ґрунтується на виконанні таких програм:

  1. Корпоративного планування, яка повинна спонукати менеджерів різних рівнів до ефективної участі у плануванні і прийнятті рішень.
  2. Розвитку і удосконалення системи наукової інформації для керівництва з метою забезпечення менеджерів знаннями про корпоративні дії.
  3. Підвищення продуктивності праці шляхом використання обмежених ресурсів.
  4. Удосконалення системи формального і неформального спілкування у колективі.
  5. Навчання менеджерів новим методам управління.

Виконання зазначених програм здійснюється на основі формування корпоративної культури.

Корпоративна культура – це сукупність правил, звичаїв, традицій, норм етики і практики бізнесу та управління, які не закріплені законодавчо, але дуже важливі для успішної діяльності підприємства.

Формування корпоративної культури передбачає створення людині, яка працює на підприємстві, таких соціальних, побутових, психологічних та інших умов, в яких вона почувається комфортно. Для цього поряд з матеріальними стимулами необхідно признати важливість ролі кожного співробітника у загальних справах, розширювати їх участь в управлінні, залучати до переговорів з заключення певних контрактів. Інакше байдужість фірми до своїх співробітників, недостатнє включення їх у загальнофірмові справи повернеться недбалим ставленням працівників до свого підприємства.

За участю ПР-служб можна аналізувати соціально-психологічний клімат колективу підприємства і виявляти неформальну систему міжособистих взаємовідносин персоналу. Це дозволить розробити психологічні рекомендації з формування внутрішньофірмової стратегії управління. Загалом, таку роботу на підприємствах проводять психологи, але крім суто психологічних моментів в ній є і такі, які мають привертати увагу ПР-фахівців. Тому вони можуть і повинні приймати участь у підготовці програми удосконалення взаємовідносин між керівництвом підприємства і його колективом, а саме: