Мотивація проведення ПР-акцій. Планування ПР-кампаній спеціалізованими агентствами. Види ПР-агентств
7

Про сумно відому PR-акції написав в своїй книзі Михайло Задорнов: "На рекламному щиті напис: «Квартири на Щукінській. Хто купить, той отримає в дарунок бейсболку!»".

Direct marketing (прямий маркетинг) - дія на конкретну аудиторію відповідно до бази даних, складеної за замовленням рекламодавця або ним самим або здобуття зворотного зв`язку з конкретним споживачем. Суть методу полягає саме в персоналізації рекламного звернення.

Наприклад, в поштовій скриньці лист від компанії «Ів Роше» із зверненням: «Тетяна Миколаївна! Запрошуємо вас ...» - це прямий маркетинг, а каталоги ІКЕА в конверті з точною адресою одержувача, до інструментів прямого маркетингу не відносяться, оскільки розсилка безадресна.

Event marketing (подієвий маркетинг) - заходи, направлені на просування торгівельних марок, послуг і іміджу кого-небудь за допомогою новинних, яскравих і таких, що запам`ятовуються спеціальних заходів і акцій:

- презентація, церемонія відкриття;

- фестиваль, ярмарок, свято;

- зустріч, круглий стіл, конференція, семінар;

- річниця, ювілей;

- день відкритих дверей, екскурсія по підприємству і т.п.;

- спеціальні програми просування товарів і послуг в рамках шоу заходів (шоу-маркетинг);

- організація обідів, фуршетів і обслуговування під час проведення спеціальних заходів (кейтеринг).

 

7.6 Особливості планування ПР-кампаній спеціалізованими агентствами

 

 

 

Будь-яке підприємство має вибір: організувати і провести ПР-кампанію самостійно чи залучити до цього спеціалізовані агентства.

Переваги самостійної організації ПР-кампаній: