Мотивація проведення ПР-акцій. Планування ПР-кампаній спеціалізованими агентствами. Види ПР-агентств
9

- створення внутрішньокорпоративних і клієнтських видань;

- дизайн і поліграфічні послуги;

- дизайн і розробка інтернет-сайту;

- виготовлення сувенірної продукції;

- забудівля виставкових стендів;

- оренда устаткування;

- директ-мейл і доставка подарунків;

- фуршетне обслуговування.

Як правило, агентство виконує власними силами 3-4 пункти, а решта – субпідрядними організаціями. Тут є певний ризик, що агентство погано виконає функції посередника, „закриваючи” позиції через інших субпідрядників; що виникають агентські комісійні, які збільшують вартість послуг агентства; не всі послуги, які пропонуються агентством, можуть бути потрібні.

 

 

7.5 Види ПР-агентств та основні напрями їхньої роботи

 

 

 

 

З самому початку, варто розділити PR-агентства на дві категорії.

Категорія № 1 - це технічні партнери, тобто компанії, які надають чітко регламентовані послуги. Їх робота вимірюється або кількістю годин, що трапляється досить рідко, або відповідно до стандартного прайс-листом на послуги агентства.

Категорія № 2 - це компанії-консультанти, стратегічні партнери своїх клієнтів. Їх робота оцінюється або, як правило, у кількості годин, витрачених на проект.

Можливо, цей поділ і страждає деякою штучністю, але разом з тим, зрозуміти до якої категорії відноситься агентство завжди досить легко. Перші ведуть себе на ринку як типові підрядники, також як кейтерінгові команії, компанії з організцією заходів або модельні агентства. Чіткий набір послуг та активна апеляція до цін на свої послуги. У цій категорії саме ціна є головним критерієм вибору потрібного агентства.