Асертивність у навчанні. Можливості використання
9

1.3. Особливості розвитку асертивної поведінки засобами тренінгу асертивності

 

 

Асертивність – складна, багатокомпонентна якість особистості. Її розвиток тісно пов'язаний з різними вміннями й здатностями, наприклад, з такими, як:

– впевненість у собі;

– увага до оточуючих, їхніх інтересів;

– здатність до емпатії;

– вміння взяти на себе відповідальність за позитивні й негативні події у  своєму житті;

– усвідомлення своїх сильних і слабких сторін, переваг і недоліків характеру.

Це поняття близько принципу гештальт-терапії: «Я існую не для того, щоб відповідати твоїм очікуванням; ти існуєш не для того, щоб відповідати моїм очікуванням..». Для реалізації всіх цих здатностей людина повинна вміти розбиратися в собі, тобто мати навички самоаналізу, "розкладати все по поличках" у системі своїх почуттів і думок.

Саме тому, останнім часом тренінги асертивності набувають широкого попиту. Переважна більшість з них направлена на розвиток впевненості в собі, і є частиною бізнес-тренінгів.

Асертивна людина - це та, хто відповідає за власну поведінку, демонструє самоповагу і пошану до інших, позитивна, слухає, розуміє і намагається досягти робочого компромісу. Всі тренінги асертивності мають певні структурні аспекти, що направлені на певний компонент ефективної міжособистісної взаємодії у процесі тренінгу:

1. Ефективне спілкування. В даному випадку головними є три наступні якості - чесність, відвертість і прямота в розмові, але не за рахунок емоційного шантажу іншої людини. Йдеться про уміння сказати те, що ви думаєте або відчуваєте щодо якого-небудь питання, не травмуючи при цьому свого партнера по спілкуванню. Важливо, щоб тренер міг