Управління прибутковістю та рентабельністю підприємств хлібопекарської промисловості (на прикладі ВАТ "Галицький хлібозавод")
37

РОЗДІЛ 2. Особливості управління  фінансовими результатами господарської діяльності ВАТ «Галицький хлібозавод»

 

2.1. Організаційно-економічна характеристика діяльності підприємства

 

 

Підприємство “Галицький державний хлібозавод” здійснює виробничо-господарську діяльність з 1944 року. З 1957 р.  по 1997р. підприємство входило до складу Київського обласного підприємства хлібопекарної промисловості “Київхліб”. В жовтні 1997р. підприємство вийшло з об'єднання. В червні 1998р. підприємство було перетворене у відкрите акціонерне товариство  “Галицький хлібозавод” відповідно до наказу Регіонального відділення Фонду державного майна по Київській області від 2 червня 1998р. відповідно до Закону України “Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі” та “Порядку перетворення у процесі приватизації державних, орендних підприємств із зміненою формою власності у відкриті акціонерні товариства”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 11 вересня 1996р. №1099.

Засновником товариства є держава в особі Регіонального відділення Фонду державного майна по Київській області. Акціонерами товариства є юридичні та фізичні особи, які набули право власності на акції товариства у процесі приватизації, емісії додаткової кількості акцій, а також на вторинному ринку цінних паперів. 

З моменту державної реєстрації товариство є юридичною особою, має відокремлене майно, що враховується на самостійному балансі, поточний, валютний та інші рахунки в банках, печатку та кутовий штамп, а також товарний знак та інші притаманні юридичній особі реквізити.