Планування виробничих витрат собівартості продукції тваринництва
19

Висновки і пропозиції

 

 

В даній курсовій роботі  було розглянуто тему «Планування виробничих витрат собівартості продукції тваринництва».

Однією з найбільш характерних ознак ринкової економіки є жорстка конкурентна боротьба  сільськогосподарських підприємств за досягнення ними очікуваних результатів своєї господарської діяльності не тільки на основі ефективного управління. Зниження виробничих витрат  призводять до зниження собівартості виробництва продукції тваринництва.

Плани оперативного економічного контролю за використанням предметів праці, живої праці та фонду її оплати, а також засобів праці являються складовими частинами планування, економічного контролю за формуванням собівартості продукції. Контролюючи використання праці, засобів та предметів праці, необхідно систематизувати результати контролю по видам тваринницької продукції, на собівартості якої може відобразитись порушення  норм витрат  (збільшення або зменшення витрат або обсягів виходу продукції).

Накопичені  дані  допомагають при аналізі роботи тваринницького господарства, сприяти виявленню резервів збільшення продуктивності праці, використання техніки, трудових, матеріальних і фінансових ресурсів господарства.

В даній  курсовій роботі розглянуто сучасний розвиток в тваринницькій галузі; склад витрат, зосереджена увага на статтях витрат; також розглянуті облік витрат і обчислення собівартості продукції; охарактеризувані шляхи зниження виробничих витрат продукції тваринництва.