Наймана праця: сутність та еволюція
23

Виробництво товару робоча сила визначається динамікою відтворення робочого населення, а тому по логіці законів ринку, при найменшому падінні попиту на робочу силу, ціна її повинна падати до нуля. Адже якщо, наприклад, попит на касетні магнітофони став падати, а виробництво їх не скорочується, то незабаром ринок буде затоварений, і продати магнітофон навіть безкоштовно буде проблемою. Працездатному населенню не накажеш скоротити родити дітей і навчатися, а тому ціна робочої сили відірвана від її вартості і тим більше не має ніякого зв'язку з кількістю праці.

 

3. Наймана праця в системі економічних відносин в політекономії

 

 

Через елементи ринку праці реалізуються попит на працю і пропозиція праці, специфічні інтереси суб'єктів угоди, відносини власності, трудові відносини і відносини соціально-економічного характеру (відносини "працівник - роботодавець").

Як вихідний пункт пізнання внутрішніх властивостей системи пропонуємо використовувати такий елемент ринку праці як найом. Дана економічна категорія не знайшла гідного місця в теорії ринку праці. Як правило, при описі його механізму момент наймання або упускається або тільки припускається. Разом з тим, як буде показано, найом необхідний і дуже важливий елемент сучасного ринку праці.

Перш ніж довести висунуту гіпотезу відносно особливої значимості відносин наймання в системі ринку праці зупинимося на основних дискусійних питаннях теорії ринку праці: що є предметом угоди і який характер цієї угоди.

Так звана купівля-продаж "праці". Коли є що продати, красиво жити не заборониш, а коли нема нічого продати, доводиться, як говорять капіталісти і їхні економісти продавати свою працю.