Наймана праця: сутність та еволюція
41

Висновки

 

 

Наймана праця являє собою товар особливого роду, виробничі якості якого цілком визначають ефективність конкурентної економіки, її можливості в створенні високосортних товарів і комфортних послуг, масштаби і темпи науково-технічних і організаційних перетворень.

Тому підготовка і випуск на ринок праці освіченої і творчо активної робочої сили, забезпечення її кваліфікаційної і територіальної мобільності є однією з першооснов життєдіяльності народного господарства. І чим вище загальний рівень розвитку економіки, чим більш складні задачі їй приходиться вирішувати, тим значніше потреба в робочій силі вищої кваліфікації. Подібній робочій силі в розвитих країнах світу в епоху НТР абсолютна більшість роботодавців і державних органів прагнуть створити найкращі виробничі і життєві умови, гарантуючи по і соціальну захищеність на ринку праці.

Наймана праця - товар особливого роду ще і тому, що вона сама в першу чергу є, як правило, найбільш зацікавленою стороною в розвитку своїх творчих можливостей, реалізованих у народному господарстві і висловлючих індивідуальні, особливо творчі, здібності особистості.

Найом - це специфічна економічна форма "купівлі-продажу" на ринку праці, що забезпечує включення працівника в процес виробництва. У відносинах наймання знаходить концентрований і формалізований (договір, контракт) прояв уся система базових економічних відносин представлених на ринку праці:

- інтереси працівників як власників своїх здібностей до праці, що виражаються в прагненні, незалежно від кон'юнктури ринку і коливань виробництва, одержати роботу, що відповідає рівню освіти, професійній і кваліфікаційній підготовці й таку, що забезпечує гідний рівень винагороди, задоволення працею, можливості самовираження, професійного росту й успішної трудової кар'єри;