Ефективність операційної діяльності підприємства: оцінка та напрямки підвищення
5

Огляд джерел які використані. При написанні роботи були використані нормативні документи України, наукові розробки та навчальні посібники, періодична література, а також матеріали, що відображають асортиментну політику підприємства.

Тема даної роботи є досить дискусійною. Її вивченню приділяють увагу такі видатні науковці як М.О. Данилюк, В.І. Савич, С.Я. Єлецьких, Г.В. Тельнова, Т.С. Клебанова, О.М. Бондар, О.В. Мозенков, О.О. Терещенко та інші.

Структура роботи складається з вступу, трьох розділів, висновку, списку використаної літератури та додатку.

У вступній частині визначені актуальність дослідження, його мета та задачі, об’єкт дослідження, методологічна та інформаційна база.

В першому розділі розкрито теоретико- методологічні засади ефективності операційної діяльності, суть та зміст її, фактори які впливають на характер операційної діяльності та механізм управління нею. В ньому відображено також стан та динаміку ефективності операційної діяльності на промислових підприємствах України.

Другий розділ складається з розрахункової частини, де на основі даних по підприємству-об’єкту дослідження проведено аналіз ефективності діяльності підприємства, дана оцінка фінансового стану підприємства, проведено обґрунтування доцільності проекту.

В третьому розділі розглянуто оцінку та напрямки підвищення  ефективності операційної діяльності підприємства. Проведено стратегічний аналіз операційної діяльності та намічено напрямки її підвищення.

У висновку сформульовано основні результати дослідження, узагальнено пропозиції.