Джерела формування та використання прибутку підприємств
61

Тож основним завданням для ВАТ «Дарницький хлібозавод» є пошук додаткових ринків збуту своєї продукції. Здійснити це в умовах гострої конкурентної боротьби, яка склалася сьогодні на ринку хлібобулочних виробів, можливо лише в тому випадку, коли підприємство дбатиме про поліпшення якості та задоволення платоспроможного попиту споживачів. Орієнтуватися на споживача, досягти якості, яка йому необхідна та ціни, яка йому доступна, можна лише тоді, коли система якості базуватиметься на ретельних дослідженнях ринку.

Сьогодні, як ніколи, ВАТ «Дарницький хлібозавод» важливо приділити належну увагу поліпшенню якості не окремих видів продукції, а досягти високого загального рівня якості, оскільки багато мешканців міста та району віддають перевагу хлібобулочним виробам ряду київських хлібозаводів, які більш якісні.

Так як маркетинг має першорядне значення в системі комплексного управління якістю, то підприємству необхідно створити службу маркетингу, яка займатиметься дослідженням ринків збуту хлібобулочних виробів.

Максимізація прибутку є головною метою фінансового менеджменту на підприємстві. З метою ліквідації збитковості та розробки сучасного, обумовленого ринковими умовами механізму формування прибутку пропонується виробити чітку політику управління (на мікрорівні) прибутком. Допомагає вирішити дане завдання стратегічний аналіз, який дає змогу вибрати гнучке рішення як отримати прибуток, як вкласти гроші найвчасніше і найвигідніше.

Оптимізація номенклатури та асортименту виробництва продукції за максимального використання виробничого потенціалу покликана забезпечити максимізацію прибутку.