Антиглобалістський рух
3

Вступ

 

 

 

В останнє десятиліття ми зіткнулися з таким явищем як глобалізм. Відповідно, сьогодні актуальним стає питання про антиглобалізм - як явище, що характеризує позицію людей, які протистоять глобалізму. Хоча самі представники антиглобалістського руху стверджують, що вони виступають не проти глобалізму, а лише за певну, оновлену форму глобалізму.

Антиглобалізм є досить специфічним явищем, представниками якого є ліворадикали і крайні праві, анархісти і профспілковики, комуністи і націоналісти. І всі вони говорять, що антиглобалізм -- рух надкласовий, а в економічному сенсі спрямований на захист виробників реальних благ: робітників, підприємців, будівельників, фермерів, а також лікарів, викладачів, військових.

Антиглобалістський рух характеризується багатоаспектністю свого розвитку, має досить специфічну структуру, яка виявляється у відсутності централізації влади, тобто немає єдиного керівного органу.

Метою даної контрольної роботи є дослідження явища антиглобалізму, його переваг та недоліків.

Об'єктом дослідження виступає антиглобалізм як ідейно-політичний феномен. Предметом дослідження є позитивні та негативні риси антиглобалізму. Гіпотеза: антиглобалістський рух є наслідком виникнення та функціонування глобалізації.

Таким чином, можна виокремити наступні завдання:

- розглянути витоки антиглобалізму;

- дослідити історію становлення антиглобалістського руху;

- розглянути поняття «антиглобалізм» як ідейно-політичний феномен;

- визначити переваги та перспективи антиглобалізму;

- визначити недоліки антиглобалізму;

- довести, що антиглобалізм є результатом поширення глобалізації.