Місце Канади у світовій економіці
5

Канада може похвалитися природними багатствами, які представляють більшу частину таблиці Менделєєва: кольорові, рідкоземельні та благородні метали, уран, залізна руда, нафта, природний газ, вугілля, азбест, поташ, калійні солі.

Родовищами вугілля багаті передгір’я  Скелястих гір, Альберта та Аппалачі, прибережні провінції. Залізу руду добувають в районі озера Верхнього, півострова Лабрадор та в Кордильєрах. Канадський Щит – комора країни з багатими родовищами нікелю, міді, заліза, кобальту, платини та урану. В Аппалачах можна знайти запаси азбесту, кам’яного вугілля, золота, срібла та кольорових металів. Кордильєри містять родовища кольорових та благородних металів.

 

1.2 Населення країни та формування ринку робочої сили

 

 

Населення Канади нараховує всього 30,3 млн. чоловік (дані 1997 року), причому більша його частина живе на вузькій смузі вздовж кордону з США шириною в 160 км та довжиною в 6 000 км. Зростанню населення в рівній мірі сприяє імміграція та природний приріст населення (число новонароджених мінус число померлих). Населення Канади  щорічно зростає  на 1,1%, що являється самим високим показником з країн великої сімки. Канада представляє приблизно 0,5% населення земної кулі. За оцінками експертів, в 2026 році Канада буде нараховувати 36,2 млн. мешканців.

Більшість канадців, 76,6%, живуть в містах, а 23,4% - в сільській місцевості. Згідно останнього перепису населення, 31% населення Канади (8,61 млн.. чол.) живуть у трьох найбільших містах країни – Торонто, Монреалі, Ванкувері. Тривалість життя в Канаді – 74,9 років для чоловіків та 81,4 років для жінок. Це один із самих високих показників у світі.