Вплив інноваційної діяльності на конкурентоспроможність підприємства
63

Висновок до розділу 3

 

 

В даному розділі намічено шляхи та напрямки удосконалення інноваційної діяльності підприємства з метою підвищення конкурентоспроможності.

Головна мета інноваційної діяльності ВАТ «Ніженський МКК» є максимізацяї прибутку підприємства. Підприємство як відкрита система забезпечує досягнення своєї внутрішньої мети - одержання прибутку за рахунок додання результатам своєї діяльності у вигляді продуктів характеристик, що відповідають вимогам зовнішнього середовища підприємства як з боку споживачів, так і держави. Інноваційна діяльність зорієнтована на краще, більш повне задоволення запитів споживачів. на одержання певного економічного ефекту у вигляді прибутку для підприємства, що ініціює їхню розробку й впровадження.

Для ВАТ «Ніженський МКК» це розширення номенклатури реалізованої молочної продукції.

Для підвищення інноваційної діяльності підприємства запропоновано заходи для збільшення обсягу виробництва і реалізації продукції, покращення її асортименту у відповідності до попиту споживачів; покращення якості продукції; підвищення продуктивності праці;покращення використання основних засобів і фінансових ресурсів.

Також визначено як запропонований захід вплине на конкурентоспроможність підприємства і його продукції.