Міжнародна економічна інтеграція
33

Результатом участі України в операціях з підтримання миру під егідою ООН у Лівані, Сьєрра-Леоне, Ліберії та Косові стали суттєві надходження до державного бюджету – 34 млн. дол. США.

Україна й надалі послідовно спрямовуватиме зусилля на реалізацію пріоритетних завдань міжнародної спільноти. Такими завданнями є насамперед такі. Нерозповсюдження зброї масового ураження. У 2005 р. наша держава набула членства у Режимі контролю за експортом товарів, які можуть використовуватися у створенні хімічної та бактеріологічної зброї (Австралійська група). Таким чином, Україна першою серед країн, республік колишнього СРСР, стала членом усіх міжнародних режимів експортного контролю. Це є свідченням визнання відповідності національної системи експортного контролю міжнародним критеріям.

 Протидія тероризму завдяки активній участі в міжнародній антитерори- стичній коаліції, співробітництву з іншими державами та міжнародними організаціями, зокрема антитерористичними структурами ООН, НАТО, Ради Європи, ОБСЄ, ГУАМ, СНД, у рамках діалогу Україна – ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ.

Протидія транснаціональній організованій злочинності відповідно до ратифікованої Україною Конвенції ООН проти транснаціональної організованої злочинності, а також протоколів до неї.

Протидія торгівлі людьми згідно з положеннями відповідної комплексної програми уряду. Сьогодні актуальними є питання прийняття нової програми діяльності уряду в цій сфері на наступні роки, оформлення угод про трудову міграцію на міждержавному рівні, встановлення і розвиток безпосередніх контактів правоохоронних структур різних країн, створення міжнародного банку даних з протидії торгівлі людьми та налагодження обміну інформацією на регіональних рівнях.

Протидія торгівлі наркотиками згідно з відповідною урядовою програмою на 2003-2010 рр. за активного співробітництва з міжнародними структурами, зокрема в реалізації міжнародних проектів Європейського Союзу та ООН.