Зовнішньоекономічні зв’язки України з країнами Латинської Америки: стан та перспективи (на прикладі Аргентини)
111

3.3 Найбільш реальні перспективи двостороннього співробітництва України з Аргентиною

 

 

Забезпечення введення безвізового режиму між Україною та Аргентиною на термін до 90 днів для громадян, які приїздять з некомерційною метою або як туристи.

Вона сприятиме розвиткові двосторонніх відносин, інвестиційній привабливості України. Адже чим відкритішою стає країна, чим менше перешкод для вільного пересування громадян, руху товарів, послуг, капіталів, тим привабливішою вона є для партнерів в інвестиційному сенсі. Багаторічний переговорний процес між двома державами успішно добіг кінця та завершився цьогоріч укладанням угоди, спрямованої, насамперед, на розширення свободи для наших громадян та заохочення розвитку такої важливої галузі економіки, як туризм. До речі, уряд Аргентини надає впродовж останніх років особливого значення саме цій галузі, переконливим свідченням чого є те, що у 2010 році країну відвідали понад 5 млн. 300 тис. туристів.

Українсько-аргентинську Угоду про взаємне визнання документів про вищу освіту було підписано 20 квітня 2011 року. Наразі цей документ ще не набрав чинності, оскільки сторони не завершили необхідні внутрішньодержавні процедури. Україна зі свого боку намагається всіляко пришвидшити цей процес, оскільки угода матиме дуже важливе значення для українських іммігрантів у Аргентині. Реалізація її положень не лише сприятиме розв’язанню проблеми працевлаштування за фахом вихідців із України, а й створить відповідні умови для розвитку двостороннього співробітництва в галузі освіти. Крім того,Україна активно працює над узгодженням проекту двосторонньої угоди про взаємне визнання документів про загальну середню освіту, що також забезпечить реалізацію прав українських громадян, які виїхали на постійне місце проживання в Аргентину.