Проблеми вступу України до Європейського Союзу
95

ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ

 

 

 

У ході написання бакалаврської роботи я ознайомився з проблемами вступу України до ЄС, проаналізував особливості інтеграції, етапи формування і функціонування цього союзу.

Виявив, що європейська інтеграція - це магістральний напрям розвитку континенту, який визначить як ситуацію в самій Європі в третьому тисячолітті, так і її місце у світі. Європейська інтеграція і членство в Європейському Союзі є стратегічною метою України тому, що це є найкращим способом реалізації національних інтересів, побудови економічно розвинутої і демократичної держави, зміцнення позицій у світовій системі міжнародних відносин.

Для України європейська інтеграція - це шлях модернізації економіки, подолання технологічної відсталості, залучення іноземних інвестицій і новітніх технологій, створення нових робочих місць, підвищення конкурентної спроможності вітчизняного товаровиробника, вихід на світові ринки, насамперед на ринок ЄС.

Основними політичними вигодами послідовної європейської інтеграції є зміцнення стабільності демократичної політичної системи та ЇЇ інститутів, модернізація правового поля і забезпечення прозорості національного законодавства, поглиблення культури демократії і повага до прав людини тощо.

У роботі дані рекомендації по подальшому розвитку співпраці, підвищення ефективності співпраці в різних областях економіки, визначені першочергові цілі на шляху інтеграції України в ЄС.

Спираючись на науково-методологічні концепції, розроблені вітчизняними і зарубіжними вченими, сформульовано певні рекомендації щодо реалізації євроінтеграційної політики України.

Визначаючи мету і завдання дослідження, виокремлено актуальні проблеми євроінтеграційних процесів і встановлено їх закономірності та тенденції на сучасному етапі розширення Євросоюзу, визначено перспективи зближення України з ЄС. У зв