Механізм оцінки ефективності діяльності підприємства
115

ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ

 

 

 

Стан розвитку лісгоспу на сучасному етапі відображає загальне як соціальне, так і економічне становище держави. Підприємство має певні особливості, зумовлені характером і природою лісової галузі. Та на сьогоднішній день стан підприємства у критичному стані, тому було проведено аналіз з метою виявлення резервів та намітити шляхи покращення фінансового стану та ефективності діяльності підприємства.

Провівши аналіз фінансового стану підприємства за останні три роки можна зробити відповідні висновки.

1. Стійке фінансове становище формується в процесі всієї виробничо-господарської або комерційної діяльності підприємства. Однак партнерів та управління Житомир ліс цікавить не процес, а результат, тобто саме показники фінансового стану за звітний період, можна визначити на базі публічної офіційної звітності.

Фінансовий стан - найважливіша характеристика економічної діяльності підприємства. Він відображає конкурентоспроможність підприємства, його потенціал в діловому співробітництві, оцінює в якій мірі гарантовані економічні інтереси самого підприємства та його партнерів за фінансовими та іншими відносинами.

2. Економічні показники підприємства в 2011 році порівняно з 2009 та 2010 роками по деяких показниках покращились. Збільшилась виручка від реалізації продукції на 7100 тис. грн. порівняно з 2010 роком і порівняно з 2009 роком на 5337 тис. грн.

Збільшився валовий прибуток на 4091 тис. грн. порівняно з 2010 роком та на 3343 тис.грн. порівняно з 2009 роком. Прибуток від операційної діяльності збільшився на 91 тис. грн. порівняно з 2010 роком, але порівняно з 2009 роком зменшився на 6 тис.грн.