Механізм оцінки ефективності діяльності підприємства
87

Основними напрямками антикризового управління на рівні господарюючого суб'єкта вважаються постійний моніторинг фінансово-економічного стану підприємства, розробка нової управлінської, фінансової й маркетингової стратегій, скорочення постійних і змінних витрат, підвищення продуктивності праці, залучення коштів бюджету, посилення мотивації персоналу.

Отже, успішна реалізація антикризових заходів буде можливою лише за умови використання комплексного підходу до визначення кризової ситуації на підприємстві, який передбачає використання спеціальних методів і прийомів управління процесами попередження, переборювання та ліквідації кризи.

 

 

Висновок до розділу 2

 

 

В другому розділі дипломної роботи  проведено аналіз застосування механізму оцінки ефективності діяльності ДП «Поліський спецлісгосп». Дана характеристика організаційно-економічної структури підприємства, основними напрямки діяльності якого є: ведення лісового господарства в умовах радіаційного забруднення, а також радіаційні спостереження і обстеження;  проведення заходів з відновлення лісів, підвищення їх продуктивності, створення насаджень із швидкоростучих і технічно цінних порід;   організація лісонасіннєвої справи і лісових розсадників та інші види.

Відображено асортимент продукції що вироблявся підприємством на протязі останніх років та порівняно з його можливими потужностями. Відображена організаційна структура підприємства та забезпеченість його трудовими ресурсами.

Проведено дослідження механізму оцінки ефективності функціонування ДП «Поліський спецлісгосп». За умов  ринкових відносин значно зростає роль своєчасного та якісного аналізу фінансового стану підприємства, оцінки його ліквідності платоспроможності і фінансової стійкості та пошуку шляхів підвищення та зміцнення фінансової стабільності.