Неперервність економічної освіти
3

Вступ

 

 

 

 

Економічна освіта формує економічне мислення, а її результат - економічно обгрунтовану практичну діяльність. Її практична реалізація створює неабиякі проблеми.  В практиці викладання економіки  найважливішим є не тільки розкрити зміст економічних категорій та концепцій, але знайти ефективні форми знань, домогтись їх засвоєння на рівні мислення та поведінки людини.

Економічна освіта населення - не мода, а об’єктивна необхідність. Потрібно особливу увагу приділяти  активним методикам навчання,  найбільш ефективними та цікавими методичними засобами сформувати основи економічного мислення та закріпити їх на рівні суспільної та побутової поведінки.

В даній контрольній роботі буде розглянуто таке важливе питання з методики викладання економіки як неперервність економічної освіти.

Україна перебуває в стані переходу від адміністративно-організованого до економічно-організованого суспільства. Економічна поведінка (мотивації, мислення, вчинки) існувала тільки в домашньому господарстві, де більш-менш вдало будувалися ринкові відносини.

Розглянемо взаємозв`язк найважливіших чинників впливу на людей та інструментів управління ними з системою економічної  освіти.  Суспільні цінності, трудова та повсякденна мораль - це те, що можна швидко  зруйнувати, але треба дуже довго формувати. Освіта й виховання відіграють велику роль у культурі суспільства, бо вони безпосередньо впливають на мислення і поведінку людини.

Ринкові відносини вимагають (незалежно від наших бажань) від людей нового рівня економічних знань.