Особливості іноземного інвестування
9

Спеціальні умови створюються з метою зниження проявів слабких сторін функціонування ВБЗ, що можуть бути обумовлені невигідністю географічного положення, слабким розвитком соціальної інфраструктури тощо.

Концепція створення спеціальних економічних зон в Україні передбачає створення спеціальних (вільних) економічних зон різноманітних типів на першому етапі, однак перевага надається локальним (точковим) зонам.

На другому етапі прогнозується створення багатофункціональних зон у межах окремих регіонів та зон міжнародного типу.

 

1.2 Характеристика іноземних інвестицій

 

 

Світова практика переконує, що без широкого залучення іноземного капіталу неможливо провести структурну перебудову економіки, скоротити технічну та технологічну відсталість народного господарства, домогтися конкурентоздатності вітчизняної продукції на світовому ринку. Крім того, продуктивне використання іноземних інвестицій є органічною частиною світового процесу руху капіталу та реалізується переважно за рахунок капіталів приватних інвесторів, зацікавлених в одержанні вищого рівня прибутку та вкладені кошти.

Іноземні інвестиції - не цінності, що вкладаються іноземними інвесторами в об'єкти інвестиційної діяльності, відповідно до законодавства України. з метою отримання прибутку або досягнення соціального ефекту.