Память ПК. СУБД. Вимоги до сучасних комп’ютерних мереж. Мережевий протокол ТСР/ІР
19

и, що складають повідомлення, збираються в правильному порядку на приймаючій машині і що деякі пропущені дейтаграми будуть послані знову, поки вони не будуть прийняті правильно.

Перша мета TCP - це забезпечення надійності, безпеки і сервісу віртуального контуру зв'язку між парами зв'язаних процесів на рівні ненадійних внутрімережних пакетів, де можуть случитися втрати, знищення, дублювання, чи затримка втрата упорядкованості пакетів.

Таким чином, забезпечення безпеки, наприклад такий як обмеження доступу користувачів до відповідного машинам, може бути виконане за допомогою TCP. TCP стосується тільки загальної надійності. Мається кілька розумінь щодо можливості одержання надійного сервісу дейтаграм. Якщо дейтаграма послана через локальну мережу до віддаленої головної машини, то проміжні мережі не гарантують доставку. Крім того, що посилає машина не може знати маршрут передачі дейтаграми. Надійність шляху "джерело-приймач" забезпечується TCP на тлі ненадійності середовища.

Це робить TCP добре пристосованої до широкої розмаїтості додатків багатомашинних зв'язків. Надійність забезпечується за допомогою контрольної суми (коди виявлення помилок) послідовних чисел у заголовку TCP, прямого підтвердження одержання даних і повторної передачі непідтверджених даних.