Файлові системи операційної системи Windows 98/XP. Основні служби Інтернет: електронна почта
11

Internet – сукупність з'єднаних одна з одною комп'ютерних мереж в усьому світі, призначених для передачі даних від одного комп'ютера до іншого.

Рис. 2.2. Internet – мережа мереж

Відмінністю Internet від традиційних мереж є те, що вона не має свого офіційного власника. Це добровільна асоціація різних мереж. Існують лише організації, що координують реєстрацію нових користувачів у мережі. Технічну сторону організації мережі контролює Федеральна мережева рада (FNC), яка 24 жовтня 1995 року прийняла визначення того, що ж ми маємо на увазі під терміном "Інтернет":

Internet – це глобальна комп'ютерна система, що:

-                           логічно взаємопов’язана простором глобальних унікальних адрес (кожен комп'ютер, що підключається до мережі має свою унікальну адресу);

-                           здатна підтримувати комунікації (обмін інформацією);

-                           забезпечує роботу високорівневих сервісів (служб), наприклад, WWW, електронна пошта, телеконференції, розмови в мережі й інші.

Internet є одноранговою мережею, тобто всі комп'ютери в мережі рівноправні, і будь-який комп'ютер можна підключити до будь-якого іншого комп'ютера. Тобто будь-який комп'ютер, підключений до мережі, може пропонувати свої послуги будь-якому іншому.