Файли і папки в Windows XP. Загальна характеристика СУБД Access. Базові технології локальних мереж. Іnternet як технічне та соціальне явище
3

Розділ І. Теоретична частина

1.1 Файли і папки в операційній системі Windows XP, їх створення та знищення

 

 

Уся інформація (програми, документи, таблиці, малюнки та ін.) зберігається в файлах. Файл – найменоване місце на диску для зберігання інформації.

Кожний файл має ім'я і розширення. Розширення указує на тип файлу. Ім'я файлу може мати до 255 символів. Розширення відокремлюється від імені крапкою.

Для створення файлів можна скористатися контекстним меню операційної системаи Windows XP або ж створити файл безпеосередньо в середовищі конкретної прогрграми (текстового редактору, графічного редактору тоощо).

Наприклад для створення нового рисунку в операційній системі Windows XP можна скористатись вбудованим графічним редактором Paint (Пуск- Програми – Стандартние - Paint) і зберегти новий файл на жорсткому диску, задавши йому певним чином ім’я.

Для створення папки (наприклад, на «робочому столі») достатьно викликати контекстне меню операційної системи і обрати пункт «Создать – Папку». Далі необдіхдно задати ім’я папці і натиснути клавішу Enter.

Папки призначені для зберігання файлів та інших папок.

Над папками та файлами визначені такі дії: створення, видалення, відкривання, закривання, переміщення, пересилання (зокрема на дискету чи в пошту), копіювання, вирізання, вставляння, перейменування, створення для папки ярлика, переглядання властивостей папки.

Якщо переміщають файл чи папку у межах диска, то це відбувається швидко — змінюються лише шляхи та назви (адреси) об'єктів, а самі об'єкти запишаються на місці. Цю дію виконують методом перетягування піктограми об'єкта у потрібне заздалегідь відкрите вікно.