Особливості автоматизованого обслуговування операцій із безготівковими грошовими. Виконання автоматизованого обліку виробітку й оплати праці робітників-відрядників. Internet як технічне та соціальне явище
21

3. У області даних розміщають елементи керування, пов'язані з вмістом полів таблиць бази. У ці елементи керування видаються дані з таблиць для друку на принтері. Порядок розміщення і вирівнювання елементів керування той же, що і при створенні структури форм.

4. Розділ нижнього колонтитула використовують для тих же цілей, що й розділ верхнього колонтитула.  У нашому випадку в ньому розміщені два елементи керування.

5. У першому елементі керування виводиться поточна дата. Для цього використана вмонтована в Ассess 9х функція МОNTH(). Вона повертає поточну дату і поміщає її в поле, а звіт відтворює її при друці.

6. В другому елементі керування виводиться номер сторінки і загальна кількість сторінок. Для їхнього визначення використані вмонтовані функції Раgе() і Раgеs(). Той текст, що записаний у лапках, відтворюється «буквально», а оператор служить для «склеювання».

7. Розділ примітки використовують для розміщення додаткової інформації.

Приклад побудованого звіту для запиту «Стаж більше 20 років»: