Яка роль інформації в ІС обліку. Особливості автоматизованого обліку виробничих запасів. Загальні відомості про електронну комерцію в Інтернеті
3

1. Що входить у поняття «інформаційне забезпечення»? Яка роль інформації в ІС обліку?

 

 

Інформація формується в результаті оброблення даних і є важливим елементом комп’ютер­них інформаційних систем, організація інформаційного забезпечення в інформаційних системах має особливе значення.

У сучасній концепції організації інформаційних систем у різних предметних сферах виокремлюють дві частини: забезпечувальну та функціональну. Кожна з них у свою чергу складається з підсистем.

Забезпечувальна частина інформаційної системи охоплює підсистеми, що реалізують технологію автоматизованого оброблення інформації.

Склад цих підсистем однорідний у різних інформаційних системах і відповідно до Державного стандарту охоплює:

-         інформаційне;

-         технічне;

-         програмне;

-         математичне;

-         організаційне;

-         правове забезпечення.

Інформаційне забезпечення - інформація формується в результаті оброблення даних і є важливим елементом комп’ютерних інформаційних систем. Організація інформаційного забезпечення в інформаційних системах має особливе значення.

Система інформаційного забезпечення передбачає створення єдиного інформаційного фонду, систематизацію та уніфікацію показників і документів, розроблення засобів формалізованого опису даних тощо.

Інформаційне забезпечення охоплює:

-         методичні та інструктивні документи;