Основні частини ІС обліку. Особливості автоматизованого обліку виробничих запасів. Пошук інформації в Іnternet
3

1. Із яких основних частин складається ІС обліку?

 

 

Система — це сукупність пов’язаних між собою та із зовнішнім середовищем елементів або частин, функціонування яких спрямовано на отримання конкретного результату.

Інформаційна система обліку (ІСО) — це сукупність інформації, апаратно-програмних і технологічних засобів, засобів телекомунікації, баз і банків даних, методів і процедур, персоналу управління, які реалізують функції збору, оброблення, нагромад­ження та оброблення інформації для підготовки та прийняття ефективних управлінських рішень.

Інформаційна система обліку — це множина різних елементів та зв’язків між ними, що складають систему в цілому. У сучасній концепції організації інформаційних систем у різних предметних сферах виокремлюють дві частини:

- забезпечуваль­ну
- функціональну.

Кожна з них у свою чергу складається з підсистем.  Забезпечувальна частина ІС охоплює підсистеми, що реалізують технологію автоматизованого оброблення інформації.

Забезпечувальна частина

Функціональна частина

Підсистема

Комплекс задач

  •       Інформаційне забезпечення
  •       Технічне забезпечення
  •       Програмне забезпечення
  •       Математичне забезпечення
  •       Організаційне забезпечення
  •       Правове забезпечення

 

 

 

Рис. 1. Складові частини ІСО

Інформаційне забезпечення (ІЗ). Інформація формується в результаті оброблення даних і є важливим елементом комп’ютер­них інформаційних систем. Система інформаційного забезпечення передбачає створення єдиного інформаційного фонду, систематизацію та уніфікацію показників і документів, розроблення засобів формалізованого опису даних тощо.