Створення електронної таблиці: Відомість поставок сировини
9

Число після введення автоматично вирівнюється по правому краю клітини. Якщо число не вміщується в ширину стовпця, то на екрані з’являється ######.

При введенні довгого тексту на екрані буде видно тільки ту частину тексту, яка поміщається до першої занятої справа клітини, навіть якщо там стоїть знак пробілу (пропуску). В рядку формул видно повний текст.

Для редагування даних (внесення змін, додавання і т.д.), введених раніше в клітину, її потрібно попередньо виділити (активізувати).

В рядку формул з’явиться вміст клітини. Потім необхідно текстовий курсор перевести в рядок формул і почати редагування або натиснути F2 або подвійне клацання лівою кнопкою миші по клітині, що підлягає редагуванню. В клітині з’явиться її вміст, і потім його можна буде редагувати.

Закінчується редагування, як і введення. Enter - закінчення редагування і у залежності від настройок або залишаємося у вихідній клітині, або переходимо до однієї із сусідніх клітин. Кінець редагування також відбувається, якщо натиснути лівою кнопкою на іншій клітині (одночасно вона активізується).

Якщо застарі дані потрібно повністю замінити, то можна відразу вводити нові, не переходячи до рядка формул (старі дані автоматично будуть знищені). Фактично це не редагування, а нове введення.

 

3.2 Форматування таблиці

 

Обрамування таблиці. Виділити текст жирним, курсивом або зробити його підкресленим можно за допомогою відповідних кнопок меню «Главная» табличного процессора. Також можна змінити колір тексту, шрифт та його розмір, колір заливки.