Аспекти правового регулювання засобів масової інформації. ЗМІ та їхня роль у паблік рилейшнз. Сутність і завдання системи зв’язків з громадськістю в промисловості
3

Сучасна, суверенна Україна - країна молода. Вона вперше у своїй історії має свою державу з чітко визначеними кордонами, Конституцією, законодавчою, виконавчою та судовою владою, збройними силами, системою освіти, науки, охорони здоров’я, договірними відносинами з іншими державами і т. ін.

Головним в оновленні нашої країни є перехід економічної, соціальної, політичної і духовно-культурної систем від тоталітаризму до демократії, від централізованої економіки до ринкових відносин, які дають можливість громадянам вільно вибирати напрям діяльності, проявляти особисту ініціативу у вирішенні економічних і соціальних завдань.

Демократизація всіх аспектів суспільного життя, свобода слова та інформації значною мірою впливають на становлення та розвиток ринкових відносин, зумовлюють активізацію самоорганізації та самоуправління організацій громадянського суспільства.

Демократизація суспільства якісно змінює місце і роль засобів масової інформації. Вони перетворюються на активний суб’єкт впливу на населення країни, формування громадської думки та керування нею. Водночас з’явилася гостра потреба у використанні ЗМІ у всіх напрямах економічної діяльності.

Все що необхідно для життя і розвитку, люди створюють своє  працею. Вони вступають один з одним в різного роду стосунки, утворюють соціальні спільності, керуються у своїй діяльності певними ідеями, нормами та принципами.

Людина в суспільстві не тільки суб’єкт, але і об’єкт управління . Влада може розраховувати на стабільне становище лише в тому випадку, коли вони будуть приділяти досить уваги не тільки економічному, але і духовному розвитку суспільства.

Для реалізації цієї мети суспільство створює відповідні організації, по яких цінності можуть бути донесені до широких верств населення. Одним із таких є засоби масової інформації. Вони є безсумнівно найбільш оперативним, дохідливим каналом формування громадської думки. Засобами масової інформації є