Стратегія бізнесу (на прикладі ДП «Поліський лісгосп»)
19

Організаційна структура ДП «Поліський лісгосп» така:

     цех переробки деревини;

     автоколона;

     нижній склад (станція Велідники);

     лісництва (Сирницьке, Тхоринське, Можарівське, Нагорянське, Кованське, Городецьке, Усівське, Листвинське, Велідницьке)

Підприємство здає в оренду відповідно до чинного законодавства (крім цілісних майнових комплексів його структурних підрозділів, філіалів, цехів) підприємствам, установам, організаціям, а також громадянам, устаткування, транспортні засоби, інвентар та інші матеріальні цінності, які йому належать.

Воно користується землею та іншими природними ресурсами відповідно до мети своєї діяльності і чинного законодавства України.

Підприємство самостійно планує свою діяльність, відповідно до кон’єктури ринку продукції, товарів, робіт, послуг та економічної ситуації. Реалізовує свою продукцію і послуги, за цінами, що формуються відповідно до умов економічної діяльності та за фіксованими державними цінами.

Завдяки виваженій маркетинговій стратегії ДП «Поліський лісгосп» забезпечив собі збут всього обсягу продукції, яка виробляється. Підприємство відправляє продукцію залізничними вагонами до порту Одеса на склади. Там зберігається лісопродукція всіх лісгоспів Житомирської області, а потім згідно заключних договорів управлінням Житомирліс грузиться на борт корабля і відправляється на експорт.

Основними покупцями лісопродукції Житомирщини, і в тому числі продукції ДП «Поліський лісгосп», є меблеві комбінати Італії та Туреччини. Це підприємства: «Пізец ГМБХ», «ВАН –ХОУМ», «Фім –ЛТД», «Копердейл», «Атлант», «Глобус» та інші. Розрахунки з підприємством в основному проводяться в доларах США та євро.

На даний момент підприємством заключено понад 13 основних договорів із постачання лісопродукції на території України, що забезпечує 100% споживання обсягів «виробленого». Але в зв’язку з фінансовою кризою в країні тимчасово контракти не виконуються, у покупців відсутні кошти на передоплату за продукцію.