Симптоми, причини та механізм формування кризи управління
3

Вступ

 

Кризовий стан окремих підприємств в умовах ринку природно: не всі виявляються спроможними витримати конкуренцію.

В Японії, наприклад, щомісяця близько трьох тисяч малих і середніх підприємств припиняють свою діяльність на ринку. Приблизно стільки ж з'являється нових. У Росії близько чотирьох п'ятих всіх підприємств по існуючим мірками давно слід вважати банкрутами (статистичні дані за 2000рік). На жаль, серед них багато великих.

Основна причина ринкової неспроможності – грубі прорахунки керівників, низький рівень менеджменту, відсутність досвіду роботи в умовах ринку, а також прагнення багатьох з них збагатити себе, свою сім'ю, наближених за рахунок трудових колективів.

Проведені сьогодні процедури банкрутства багатьох підприємств, відповідно до ФЗ «Про неспроможність (банкрутство)», покликана призвести до появи на них нових власників, нових менеджерів,здатних ефективно функціонувати на ринку, дотримуючись чинне законодавство.

Новим керуючим треба повною мірою усвідомити, що

«Роблять гроші» не вони, а їх трудівники, трудовий колектив і, створюючи для останніх труднощі, вони ріжуть курку, «несе золоті яйця».

Однак багато трудності України пов'язані з тим, що у нас є величезний дефіцит менеджерів.

Сьогодні в країні не вистачає близько 5 млн. менеджерів, а якість підготовки до ринкової діяльності більшості наявних залишає бажати багато кращого. У Росії менеджерів - всього пів відсотка зайнятих (для порівняння: у США - близько 16 відсотків).

Спроба підготовки готує управлінські кадри за кордоном або на основі західних програм успіхів не принесли: у Росії немає розвиненої ринкової інфраструктури, інші традиції