Визначення ключових факторів успіху фірми
3

Вступ

 

 

 

Обрана тема є досить актуальною на сьогодні, адже жорстка конкуренція на ринку вимагає ефективної діяльності, а особливо визначення ключових факторів успіху фірми.

До ключових факторів успіху належить сукупність чинників ринкової та ресурсної орієнтації, які можуть вплинути на формування довгострокової конкурентоспроможності фірми і, відповідно, на її стратегічний успіх.

Компетенції підприємства (організації) є невід'ємною складовою його стратегічних активів, яка віддзеркалює комплекс колективного знання, досвіду та здібностей підприємства, що в поєднанні з унікальною технологією дозволяє створювати (підтримувати) конкурентні переваги та забезпечувати неповторну відмінність підприємства у певному ринковому оточенні.

Як правило, ключові компетенції не мають прямого впливу на успіх чи невдачу товарної марки, оскільки не орієнтуються безпосередньо на потреби споживачів і тому не можуть сприяти закріпленню позиції торгової марки. Видатних досягнень на ринку можна домогтися не просто за допомогою чудових ресурсів і спроможностей підприємства, а завдяки їх адекватному застосуванню.

Наприклад, такі параметри, як кваліфікація персоналу або організаційна культура, стають основою зміцнення позиції товарної марки у свідомості споживача, якщо завдяки їх використанню створюється ефективна послуга.

Метою контрольної роботи є вивчення конкурентоспроможності галузі, ознайомлення з теоретичною та практичного базою цього поняття, оцінка конкурентоспроможності на конкретному прикладі, розробка конструктивних пропозицій покращення існуючого становища об'єкту досліджень.

Об'єктом дослідження контрольної роботи є ключеві фактори успіху фірми.