Види ПР-агентств та основні напрямки їхньої роботи
11

За ПР - велике майбутнє. Вже наступив час неминучості Ін. І займатися цією справою необхідно серйозно і професійно.

 

4. Основні напрямки роботи ПР-агенств

 

 

Говорити про себе правду, тільки правду і нічого окрім правди. (Але ніхто не стверджує, що треба говорити всю правду. У цьому і полягає одна з важливих особливостей ПР відокремлювати інформацію, яка повинна бути опублікована, від інформації, яку публікувати не можна у жодному випадку).

Шукати “зв’язки” з дійсністю, уміти самостійно ці самі “зв’язки” прораховувати і реалізовувати.

Хороші ПР не повинні бути помітними і тим більше нав’язливими (настирливими, дратівливими). У жодному випадку не можна забувати про відчуття заходи.

Ретельно відстежувати інтереси і стиль подачі матеріалів всіх журналістів, що спеціалізуються в області підготовки матеріалів в системі ПР, для їх публікації в ЗМІ.

Будь-яка фірма як частинка суспільства відчуває себе нормально в соціальному оточенні тільки тоді, коли вона постійно чесно і своєчасно інформує громадськість про своє життя і діяльність, s громадськість, у свою чергу, має об’єктивне уявлення про дану фірму. І чим чесніше позиція фірми, тим більше довіри, розташування, пошану викликає у суспільства її діяльність.

Програми ПР створюють для фірми сприятливий соціальний клімат або, як мінімум, соціально неагресивне середовище, знімаючи можливі суперечності. Таким чином в значній мірі вирішуються як комунікативні, так і комерційні завдання фірми.