Дослідити структуру потенціалу підприємства. Визначити цілі. Визначити напрямки підвищення потенціалу підприємства
7

ДП «Поліський лісгосп» сприяє росту інвестиційних ресурсів і виробництва лісопродукції, а його якісній характеристиці, ступінню задоволення матеріальних та духовних потреб суспільства, а також якість економічного і соціального росту.

 

2. Визначити цілі які ставить перед собою підприємство (використати методи виявлення стратегічного аналізу сильних та слабих позицій у формуванні та реалізації елементів потенціалу)

 

 

 

Після проведення фінансового техніко-економічного аналізу по основних напрямках ДП «Поліський лісгосп» можна зробити загальний висновок по роботі підприємства, дати оцінку ефективності використання наявних ресурсів та спрогнозувати майбутній фінансовий стан. Загалом аналізуючи роботу підприємства слід відзначити те, що підприємство нарощує обсяги виробництва збільшує чисельність працюючих за рахунок впровадження нових технологій та вихід на нові ринки збуту.

Підприємство є платоспроможним основні показники фінансової стійкості такі як, коефіцієнт автономії чи фінансової залежності відповідають прийнятим нормам. Спостерігається негативна тенденція відносно ліквідності підприємства основні показники як показник абсолютної ліквідності та коефіцієнт покриття постійно зменшуються за рахунок збільшення зобов’язань підприємства як поточних так і довгострокових. Підприємство спроможне повністю забезпечити себе необхідними трудовими матеріальними та фінансовими ресурсами необхідною вартістю оборотних активів для забезпечення безперебійного виробничого процесу. Досить ефективно використовуються наявні ресурси на підприємстві значно зросла продуктивність праці працівників збільшився показник фондовіддачі основних засобів, збільшився коефіцієнт оборотності оборотних активів, що позитивно вплинуло на зменшення виробничого циклу. Загалом можна дати оцінку, що підприємство є фінансово стабільним і досить успішно функціонує.