Облік розрахунків з іноземними покупцями і замовниками
19

РОЗДІЛ 2. ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ДП «ПОЛІСЬКИЙ СПЕЦЛІСГОСП»

 

2.1. Характеристика фінансово-господарської діяльності ДП «Поліський спецлісгосп»

 

Вдосконалюючи управління лісового господарства у Житомирській області, а також враховуючи клопотання Житомирського обласного управління лісового господарства від 12.01.2006 року №02-17/14, Народицької державної адміністрації і Народицької районної ради (спільний лист від 10.10.2005 р. №1201) та Народицької районної державної адміністрації від 11.01.2006 року №12 Державний комітет лісового господарства своїм наказом №2 від 12.01.2006 року реорганізував Державне підприємство «Поліське спеціалізоване лісове господарство» шляхом виділення з його складу Базарського, Давидківського, Заліського, Кліщівського, Народицького, Радчанського лісництв і Радчанського нижнього складу з гаражем та створив на їх базі Державне підприємство «Народицьке спеціалізоване господарство» і відніс його до сфери управління Житомирського обласного управління лісового господарства.

Державне підприємство «Поліський спецлісгосп» перейменовано у Державне підприємство «Поліський спецлісгосп».

Всі валові активи і пасиви виділених лісництв безкоштовно передано ДП «Народицький спецлісгосп» у встановленому законодавством порядку. Відповідно до цього наказу економічний відділ Житомирського управління лісового господарства вніс відповідні зміни до структури підприємства.

Державне підприємство «Поліський спецлісгосп», засновано на державній власності, належить до сфери управління Державного комітету лісового господарства України та входить до сфери управління Житомирського обласного управління лісового господарства.

Підприємство розташоване в північно-східній частині Житомирської області на території району. Протяжність території з півночі на південь 60 км, зі сходу на захід -40 км. Територія лісгоспу розташована в басейнах річок Уж з притоками Жерев, Грезля, Звіздаль, Желонь та Грязива.