Визначення ключових факторів успіху фірми (стратегія підприємства)
45

каталоги, проспекти, буклети), рекламу на транспорті, а також на місцях продажу (оформлення вітрин фірмових магазинів). Окрім цього, ТОВ «Бердичівський пивзавод» щороку представляє свою продукцію на престижних вітчизняних та закордонних виставках і ярмарках. У результаті продукція заводу отримує високу оцінку, займає призові місця, нагороджується медалями. Численні призи та медалі є свідченням високої якості продукції, що виготовляється підприємством Для здобуття конкурентних переваг виробники як Радомишльського, так і Бердичівського пивзаводів значну увагу приділяють диференціації упакування. Зокрема, обома підприємствами широко використовується ПЕТ-тара та скляні пляшки. Останнім часом на ринку зростає попит на не пастеризоване пиво в КЕГах. У такій тарі пиво добре зберігається, є зручним для продажу на розлив, а ціна його – помірна для споживачів.

 

2.3 Цінності організаційної культури фірми як ключовий фактор успіху

 

 

Сьогодні питання цінностей організаційної культуpи, і особливо цінностей у великих оpганізаціях, усе більше привертає увагу теоpетиків і практиків. Зростання конкуренції спонукає бізнес шукати різноманітні шляхи задля втримання персоналу заради збільшення прибутків. Інвестиції у розробку нових продуктів, оновлення виробництва – дрібниці, у порівнянні з тим скільки компанії витрачають на утримання персоналу [30, c. 128].

У сучасній теорії управління найбільш актуальною стає концепція організаційної культури. Маловивченими на пивоварних заводах залишаються питання пов’язані зі специфікою цінностей організації, які за кордоном вже активно працюють на благо не лише організації, але й суспільства загалом. Сьогодні в менеджменті АТВТ «Радомишльський пивзавод» та ТОВ «Бердичівський пивоварний завод» велика увага приділяється категорії «цінності організації».