Визначення ключових факторів успіху фірми (стратегія підприємства)
49

АТВТ «Радомишльський пивзавод» як надзвичайно інноваційну, науково удосконалену (поєднання якості та безпеки), яка через такі характеристики теж може максимально задовольняти потреби споживачів. Підприємство намагається задовольнити потреби кожної окремої людини, що визначається як формула успіху бізнесу. Порівнюючи цінності підприємств АТВТ «Радомишльський пивзавод» та ВАТ «Бердичівський пивоварний завод» можна зробити висновок, що підприємство АТВТ «Радомишльський пивзавод» прагне бути більш, ніж економічно розвиненим підприємством, а також хоче бути максимально корисним для довкілля, надає великого значення удосконаленні якості товару. Всі ці чинники впливають на встановлення довіри зі сторони споживачів. У цінностях підприємства ВАТ «Бердичівський пивоварний завод» також вказується про орієнтацію підприємства на дотримання етичних принципів, на захист довкілля та соціальні проекти. тестування на тваринах.

 

2.4 Організаційні заходи з підвищення рівня конкурентоспроможності

 

 

 

Ключові фактори успіху – це характерний для певної галузі перелік чинників, що приносять їй переваги перед іншими галузями, а також однієї фірми галузі над іншою. Ці фактори не є постійними, вони змінюються залежно від особливостей галузі, сегментів ринку, що обслуговуються, а також часу та життєвого циклу галузі та фірми.

Ключові фактори успіху базуються на: науково-технічному рівні виробництва та продукту, рівні маркетингу, рівні менеджменту, організаційно-технічному рівні виробничих процесів, фінансово-економічному рівні та рівні персоналу [21, c.265].

Для кожної галузі є свої специфічні вимоги до комбінації наведених ключових факторів успіху. Проте, при внутрігалузевій оцінці перевага будь-якого із цих факторів може стати інструментом перемоги у конкурентній боротьбі.