Характеристика середовища господарських підприємств України. Необхідність формування системи стратегічного моніторингу
59

Аналіз виробництва, просування та збуту продукції показує, що в цілому систему збуту та реалізації продукції вдалося удосконалити, але ще є можливості підвищення ефективності комерційно-виробничої діяльності.

Як показує проведене дослідження, комерційна робота з постачальниками потребує подальшого вдосконалення.

Проведений аналіз по ВАТ «Поліський хлібозавод» вказує на те, що фінансове становище товариства є складним. Вихід з кризового становища вбачається у збільшенні обсягу виробництва, слід врахувати, що це не потребує значних капітальних вкладень. Наявні запаси сировини забезпечують роботу товариству протягом 2-3 днів, а час оборотності їх перевищує 1 місяць.

Нестача оборотних коштів, породжена загальнодержавною кризою неплатежів та високим рівнем інфляції, є основною причиною кризового стану товариства. Проведені розрахунки та аналіз свідчать про те, що виробниче товариство має дуже нестабільний фінансовий стан. В подальшому товариство повинно стабілізувати своє фінансове становище.

В умовах ринку товариство повинно розробити стратегію своєї господарської діяльності на найближчу, так і довгострокову перспективу, реалізація якої забезпечить йому виживання, конкурентоздатність та стабілізацію фінансового стану.

В курсовій роботі визначена система стратегічних цілей ВАТ «Поліський хлібозавод».