Організація процесу стратегічного планування бізнесу
33

Підприємство здає в оренду відповідно до чинного законодавства (крім цілісних майнових комплексів його структурних підрозділів, філіалів, цехів) підприємствам, установам, організаціям, а також громадянам, устаткування, транспортні засоби, інвентар та інші матеріальні цінності, які йому належать.

Воно користується землею та іншими природними ресурсами відповідно до мети своєї діяльності і чинного законодавства України.

Товариство самостійно планує свою діяльність, відповідно до кон’єктури ринку продукції, товарів, робіт, послуг та економічної ситуації.

Підприємство реалізовує свою продукцію і послуги, за цінами, що формуються відповідно до умов економічної діяльності та за фіксованими державними цінами.

ТОВ «Троянда» забезпечує своєчасну сплату податків та інших відрахувань згідно з чинним законодавством, забезпечує додержання законодавства про працю, правил та норм охорони праці, техніки безпеки, соціального страхування. Підприємство дотримується норм та вимог щодо охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання і відтворення природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки. Фінансова діяльність підприємства здійснюється на основі фінансових планів, які є частиною планів його господарської діяльності.

Наслідки фінансової діяльності підприємства визначаються підсумками річного бухгалтерського звіту. Прибуток підприємства утворюється за рахунок надходжень від торгівельної діяльності після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці.

Структура основних виробничих фондів має галузевий характер. Технологічна структура основних фондів тим прогресивніша та ефективніша, чим більша у їх складі питома вага активної частини.

Структура основних фондів підприємства за останні роки (20092010 роки) на ТОВ «Троянда».