Платіж у кредит
43

5. Висновок регіонального правління НБУ про дотримання резидентом вимог індивідуальної ліцензії за минулий рік (при перереєстрації).

У разі, якщо рахунок в іноземній банківській установі відкритий чи відкривається філії (пред­ставництву) резиденту України, останні додатково до перелічених документів зобов’язані надати легалізовані копії реєстраційних та установчих документів філії (представництва) за кордоном. [16,c.68]

Клопотання регіональних управлінь Наці­онального банку України при перереєстрації підприємств морського, річкового, залізничного, авіа­ційного та автомобільного транспорту - резидентів України - повинні надаватися тільки за умови подання цими підприємствами відомостей про розміри витрат коштів із закордонних рахунків (окремо за кожним рахунком) у цілому за минулий рік.

Перереєстрована чи надана індивідуальна ліцензія на відкриття та використання рахунків в іноземних банках дає резиденту України право виконувати тільки ті валютні операції, що передбачені умовами ліцензії. Режим надходження та використання валютних коштів на вказаний рахунок визначається умовами індивідуальної ліцензії.

Вимоги щодо термінів та обсягів подання резидентом звітності про валютні операції визначаються регіональним управлінням НБУ, на яке покладено контроль за умовами дії індивідуальної ліцензії.

Порушення резидентом порядку перереєстрації, чи умов, визначених в ліцензії, тягне за собою її анулювання з безумовним поверненням в Україну всіх валютних коштів з відкритих за кордоном рахунків згідно з цією індивідуальною ліцензією. У разі, якщо НБУ відмовляється від перереєс­трації попередньо наданої резиденту України індиві­дуа­льної ліцензії на право відкриття та використання рахунків в іноземних банках, остання вважається анульованою. [16,c.73]

Усі надходження на користь резидентів, що зараховуються на валютні рахунки резидентів в іноземних банках, відкритих відповідно до індивідуальної ліцензії, підлягають використанню виключно у порядку, встановленому Національним банком України.