Податковий менеджмент. Організація діловодства в роботі податкового менеджера. Недоїмка
9

- розробка системи контролю за наднормативними витратами, що не враховуються в оподаткуванні.

Корпоративний податковий менеджмент, будучи органічною частиною менеджменту фінансів країни, забезпечує наукове передбачення розвитку і визначення шляхів здійснення розширеного податкового відтворення. При цьому ефективність його значно підвищується за умови правильної і цілеспрямованої організації. Це в свою чергу, потребує визначення цілей і завдань податкового планування.

 

2. Організація діловодства в роботі податкового менеджера

 

 

Обов’язковим атрибутом управлінської діяльності є прийняття управлінських рішень. З метою надання таким рішенням юридичної сили їх необхідно зафіксувати у відповідних документах. Документування управлінської діяльності полягає у складанні та оформленні документів, отриманні й обробці їх, доведенні до виконавців та організації контролю за виконанням.

У системі державної податкової служби України у процесі виконання специфічних завдань, поставлених перед її органами, важливо забезпечити на всіх рівнях правильність і своєчасність оформлення документів, оперативне вирішення прийнятих рішень, запровадження прогресивних технологій у діловодстві, створення належних умов для запровадження прогресивних технологій у діловодстві.

Таким чином, діловодство необхідно розуміти як діяльність апарату управління, що охоплює питання документування та організації роботи з документами у процесі здійснення управлінських рішень.

Загальні правила діловодства в органах ДПС України, зокрема в підрозділах адміністрування облікових показників та звітності, визначаються Типовою інструкцією з діловодства в органах державної податкової служби України, затвердженою наказом ДПА України від 01.07.98 № 315 (далі - Інструкція). Указана Інструкція регламентує порядок роботи з документами з моменту їх створення або надходження до відправлення або передання до архіву органу державної податкової служби. Положення Інструкції поширюються на всю службову документацію, у тому числі й на ту, яка створюється за допомогою персональних комп'ютерів.