Фінансова звітність – основне інформаційне джерело для фінансового аналізу. Статистична звітність
15

Мікроданих повинні триматися в таємниці, макродані повинні бути доступні для кожного. Статистика бачить своє завдання у створенні інформаційої інфраструктури, що забезпечить користувачів якісною, достовірною статистичною інформацією.

Головним джерелом опублікованій статистичної інформації є видання органів державної статистики. Найбільш повну інформацію про Україну містить офіційне видання - статистичний збірник "Український статистичний щорічник", що видається Держкомстатом України - вищим органом державної статистики нашої країни.

Щорічник та збірники містять макроекономічні показники, такі як ВВП, НД, державний бюджет України, показники різних галузей економіки, чисельності природного руху населення, трудових ресурсів, зайнятості, рівня життя населення та ін.

Дані державної статистики публікуються в журналах та інших державних виданнях, а також у спеціалізованих статистичних збірниках по галузях народного господарства, соціальної статистики, в експрес-інформації, економічних доповідях, бюлетенях і т.д.

Статистична звітність продовжує залишатися одним з основних джерел, за допомогою якого збираються наступні види інформації:

-       про фінансово-господарської діяльності підприємств;

-       про обсяги виробництва та витратах на виробництво товарів і послуг у різних галузях економіки;

-       про зайнятість і оплату праці працівників в галузях економіки;

-       про ціни і тарифи;

-       про наявність та рух капіталу;

-       про демографічну ситуацію;

-       про розвиток соціальної сфери;

-       про стан навколишнього середовища.

Статистична звітність складається в залежності від потреби в конкретній інформації з річною, квартальної або місячної періодичністю і представляється регіональному чи місцевому статистичному органу (республіки, краю, області, району, міста, селища і т.п.) та органу, що здійснює державне регулювання у відповідній галузі