Cоціальне проектування як спосіб реалізації інноваційної діяльності в соціальній сфері (на прикладі ЦСП компанії Русал)
78

Висновки до третього розділу

Оцінюючи діяльність компанії РУСАЛ, ми побачили, що вона проводить активну діяльність у підтримці соціальних проектів, які допомагають розвитку регіону. За допомогою ряду базових принципів, професіоналізму та наполегливості Центр соціальних програм домагається максимального ефекту від реалізації соціальних програм. Створено та реалізовано безліч соціальних проектів, що сприяло соціально-економічному, культурному розвитку регіону, а саме: Програма партнерських проектів, «Разом у майбутнє», «Зелена варта», «Тиждень добра» і т.д.

Аналізуючи практичну діяльність та інноваційні підходи до реалізації соціальних проектів, ми прийняли участь у розробці проекту «Плануємо наше завтра», реалізація якого запланована на вересень 2016-червень 2018 років за підтримки ЦСП РУСАЛ.

На основі проведеної оцінки діяльності центру соціальних програм компанії РУСАЛ, створення власного соціального проекту та обробки наукової літератури ми рекомендуємо наступну інструкцію соціального проектування за такими основними напрямками як підготовка для здійснення соціального проектування; створення, написання соціального проекту; реалізація соціального проектування, а також тренінгові програму для осіб, які зацікавленні в проекті «Створення проекту», виконання яких допоможе досягти бажаних якісних результатів.