Розробка інформаційної системи загальноосвітнього навчального закладу з використанням PHP і MYSQL
5

Вступ

Актуальність теми дипломної роботи. Невід’ємною складовою інформатизації українського суспільства є інформатизація загальноосвітніх навчальних закладів. Вона має охопити усі напрямки та сфери діяльності учнів, учителів, керівників навчальних закладів та установ і суттєво вплинути на зміст, організаційні форми і методи навчання та управління навчальними закладами. Інформатизація навчального процесу передбачає створення, впровадження і розвиток комп’ютерно-орієнтованого навчального середовища на основі інформаційних систем, мереж, ресурсів та технологій, побудованих на застосуванні сучасної обчислювальної і телекомунікаційної техніки. Головною метою інформатизації загальноосвітніх навчальних закладів є підготовка підростаючого покоління до повноцінної плідної діяльності в інформаційному суспільстві, підвищення якості, доступності та ефективності освіти.

Одним із перших кроків, що повинні висунути на суттєво новий рівень стан інформатизації загальноосвітніх закладів, повинна бути розробка та розміщення у всесвітній мережі Інтернет сайтів загальноосвітніх навчальних закладів. Більшість сучасних шкільних сайтів створюються з використанням різноманітних систем управління контентом, що тягне за собою ряд недоліків, основними з яких є складність інтерграції таких розробок у інформаційне середовище навчального закладу. З огляду на сказане можна стверджувати, що вивчення на практиці технологій розробки динамічних веб-сайтів навчальних закладів, в основі яких лежить використання баз даних та мов серверних сценаріїв є актуальною і затребуваною задачею.

Метою дипломної роботи є вивчення методів проектування, розробки та впровадження веб-сайтів загальноосвітніх навчальних закладів, що працюють за принципами динамічних веб-програм. На основі визначеної мети було сформульовано рад задач: