Управління кулером для PC
3

ВСТУП

Тим, хто використовує комп'ютер кожен день, дуже близька ідея Silent PC. Цій темі присвячено багато публікацій, проте на сьогоднішній день проблема шуму, виробленого комп'ютером, далека від вирішення. Одним з головних джерел шуму в комп'ютері є процесорний кулер.

При використанні програмних засобів охолодження, таких як CpuIdle, Waterfall та інших, або ж при роботі в операційних системах Windows NT / 2000 / XP і Windows 98SE середня температура процесора в Idle-режимі значно знижується. Однак вентилятор кулера цього не знає і продовжує трудитися в повну силу з максимальним рівнем шуму. Звичайно, існують спеціальні утиліти (SpeedFan, наприклад), які вміють керувати оборотами вентиляторів. Проте працюють такі програми далеко не на всіх материнських платах. Але навіть якщо і працюють, то, можна сказати, не дуже розумно. Так, на етапі завантаження комп'ютера навіть при відносно холодному процесорі вентилятор працює на своїх максимальних обертах.

Тому я вирішив для управління оборотами крильчатки вентилятора спорудити аналоговий регулятор з окремим термодатчиком, закріпленим на радіаторі кулера.

Задачами курсової роботи є:

  • Вибрати та дослідити принципову схеми приладу.
  • Розрахувати параметрів принципової схеми.
  • Розробити друкований вузол приладу.
  • Виконати фото звіт виконаної роботи.