Соціальний менеджмент
5

атмосфера, морські акваторії і прісні водойми, руйнується грунтовий покрив, зменшуються лісові ресурси та чисельність видів рослин і тварин, хімічні сполуки, які циркулюють у біосфері, шкодять здоров’ю людини та всьому живому.

      Альфред Адлер вважав, що стиль життя формується з дитинства років, і саме в цей період закладаються головні життєві орієнтири. То чому б нам не збагатити свідомість дітей дбайливим ставленням до природи в надії на те що ці принципи збережуться в її підсвідомості на все життя.

     Починаючи з раннього дитинства, варто закладати міцний фундамент дитячої любові до навколишнього середовища, розвивати естетичне відчуття світу природи, формувати навички культурної природо доцільної поведінки у довкіллі . Екологічна свідомість та культура є необхідними умовами для подолання глобальної екологічної кризи й відвернення катастрофи, що загрожує підривом підґрунтям біологічного існування людини. Виникнення екосвідомості та екокультури є реакцією на виклик сучасної ситуації в системі «суспільство — природа», що породжена всією попередньою господарською діяльністю людства. Однак розраховувати на їх еволюційне, тривале в часі формування суспільству не доводиться.

     Починати виховання екосвідомих дітей потрібно з раннього дитинства. У свідомість дітей закладається основний фундамент їх світосприйняття і ставлення до природи. Прививши любов до дерев, птахів, тварин,, квіточок, тощо ми вчимо  їх жити у злагоді з довкіллям. Людина яка розуміє цінність природи з дитинства не буде згубно нищити її для задоволення своїх меркантильних потреб. Якщо кожна людина буде шанувати навколишнє середовище, то ми вбережемо його для майбутніх поколінь та зможемо запобігти глобальним екологічним проблемам.

     Нашою основною цільовою аудиторією є школярі 3-го класу, віком 9-10 років.

Основними цілями проекту є:

*Розширити світогляд дітей щодо навколишнього середовища.