Нормативно-правові акти
2
  •        дослідити зміну уявлень про  підзаконні нормативно-правові акти та їхню роль у правовій системі в умовах розподілу влади та дії принципу верховенства права;
  •        спираючись на досягнення загальнотеоретичної правової думки та положення Конституції України , уточнити предмет підзаконних нормативно-правових актів і визначити їх межі;
  •        проаналізувати існуючі в літературі критерії класифікації підзаконних нормативно-правових актів та визначити шляхи подальшого можливого розширення їх видів у правовій системі України.
  •        дати детальну характеристику видів підзаконних нормативно-правових актів (загальних, відомчих, місцевих, локальних)

Предметом дослідження є: місце і роль підзаконних нормативно-правових актів в системі законодавства України.

Об’єктом дослідження виступає: підзаконний нормативно-правовий акт: його структура, порядок прийняття, основні види та значення у системі законодавства України.

Методологічну основу курсової роботи складає: комплексний підхід до використання системи загальнофілософських, загальнонаукових і спеціальних методів дослідження. 

Серед загальнонаукових методів використовуються : метод системного аналізу, структурно-функціональний, ретроспективно-порівняльний, логіко-історичний та інші.

Крім того, дане дослідження здійснено на основі спеціальних методів, якими є порівняльний, статистичний, соціально-юридичний, конкретно-соціологічний та інші.

Найважливішими принципами загальнотеоретичного дослідження підзаконних нормативно-правових актів у системі законодавства України стали : об’єктивність, конкретність, плюралізм, а логічними прийомами : аналіз, синтез, індукція та дедукція.